Kuukausijäsenyys omaan Flow-parkiin, maalia litrakaupalla -ilmojen mukaan ulko-tai sisätöitä

 Hakitelineet ovat nyt ahkerassa käytössä. Ammattilaiset kävivät ne kokoamassa, ihan pieni työ ei sekään ollut. Keräsin pari päivää niiden käytön suhteen itseluottamusta. Ollilta totuttelu sujui huomattavan paljon helpommin. Kerroksia on kolme, itseasiassa kolmanteen tasanteeseen en koskaan pystynyt menemään. Sehän ei riitä, että menet tasanteelle, siellä pitää pystyä myös toimimaan eri työvaiheissa, kurkottelemaan jatkopensselillä vaikeissa kohdissa jne. Ja toinen haaste on myös se, että ylhäältä pitää pystyä myös laskeutumaan ilman palokunnan apua😜Vaikka telineet ovat tukevat, aistii niissä siitä huolimatta pientä liikehdintää, mikä karistaa herkästi rohkeutta. Olli kiinnitti ne vielä yhdestä kohtaa ylhäältä seinäämme,- mutta ei sekään minua auttanut.😌 Onneksi ihmisissä on aina vähän eroja, rohkeudessa ja varovaisuudessa.

Ennen kuin saimme telineet, kurkottelimme ja kaavimme vanhaa maalia julkisivusta pois kykyjemme mukaan maasta ja tikkailta käsin.


Tässä pieni osa työtasoista, telinevuokraajan pakettiauto oli piukassa niitä ja rautaputkia. 


Tässä kaksi kerrosta, näyttää vielä kohtuullisen kesyltä.




Kolmas kerros vielä, että päästään lähelle yhdeksää metriä.




Ja jotta saatiin vähän vielä lisää jännitystä, pörräsivät ampiaiset katonharjalla tahdittaen maalaamisen aikataulua🐝🐝🐝🐝🐝🐝. Sanotaan, että kuivat, aurinkoiset talot vetävät ampiaisia puoleensa, sitä se nyt taas tänäkin kesänä on.
Uulan Kaisla viimeistelee koristelaudat. Päivän kahden päästä tämä julkisivu on täysin valmis. Kiipeily ei ikävä kyllä lopu tähän, koska toisella puolella rakennusta odottaa samankorkuinen seinä ikkunan vaihtoineen. Laitan tähän vielä ikkunanvaihdon. Ikkunan nosto piti tehdä telineiden kautta, koska sisäraput on nyt purettu. Ikkunaa kevennettiin, jotta se saatiin nostoliinoilla ylös. Silti tämänkokoinen ikkuna painaa melkoisesti ja on hankalahko liikutella.Tässä operaatiossa keho ja mieli saivat haastetta kyllikseen. Pitkän parisuhteen pohjalta luotimme jälleen yhteistyöhömme ja toisiimme ja saimme kaikki osat ylös ehjinä🙏. Miksi tämä piti tehdä nyt? Siksi, että telineet siirtyvät aivan kohta tästä seinästä ja ikkunan verhoilulaudat oli nyt helpompi asentaa ja maalata telineillä.

Kaikki säilytetään mitä suinkin voimme, mutta kaikkia ikkunoita emme kykene kunnostamaan. Sanotaan, että vanhojen ikkunoiden sydänpuu voi kestää lähes ikuisesti. Mutta, jos ikkuna on alttiina erilaisille sääolosuhteille vuosikymmeniä ilman asianmukaista hoitoa, ei se vaan kestä. Yritämme toki säilöä taloon mitä voimme nistä ikkunoista, jos joku meidän jälkeen joskus haluaa lähteä ottamaan kunnostushaastetta vastaan.







Jotenkin liikuttavaa kuitenkin tuo ikkunan kohtalo. Kaikkensa se oli kuitenkin tehnyt suojellakseen taloa. Jos verhoilulautoja nimitetän uhrilaudoiksi, nimittäisin tätä ikkunaa uhri-ikkunaksi, niin se oli itsensä uhrannut ja pystynyt kuitenkin säilyttämään hirsiseinän terveenä ja kuivana.

Tässä kuva vanhan ikkunan alla olevasta hirrestä ja alimmaisessa kuva uudesta nostoliinoilla nostetusta ikkunasta.




Ja tuttuun tapaan uusi ikkuna pääsee asettumaan pellavarivepedille. Täysin vanhaa vastaavaa ikkunamallia emme saaneet valita, koska rakennussäädökset määrävät ikkunamallin turvallisuusnäkökulmista.




Näiden töiden välissä saimme taas nuoremme päiväksi kaveriksemme. Autotallin palonestoseinät saatiin paikoilleen. Levyt ovat painavia ja isoja, joten miehiset voimat olivat enemmän kuin tervetulleita. Kiitos avusta jälleen keskimmäiselle nuorelle, joka tuli vapaapäivänään luoksemme!







Talli odottaa edelleen kattopeltejä. Odottaminen ei vaikuta meidän töihin. Me verhoilemme julkisivun, kunhan kiipeilytelineet saadaan pois tontilta.

Vaihtelevia kesäilmoja tänä kesänä. Itse asiassa toistaiseksi varsin upeita kelejä. Kesä on kuitenkin aina kesä, kunhan ei liikaa ala sadella. Kesäaamun voi aloittaa aikaisinkin, kuten tänään. Laiturireissut eivät enää ota onnistuakseen, laiturit on jo kaikki aamuvarhain varattuja😅laiturin tukitolppaa myöten.


Laittaahan se mietteliääksi...













Kommentit

Suositut tekstit