Ulko- tai sisätöihin notkeasti säätilojen mukaan



S
äätilat tahdittavat nyt työntekoa. Omat aikataulut voi unohtaa, maalaukset täytyy ajoittaa sääkarttojen pohjalta. Sateiden ennusteet osuvat harmilliseen oikeaan😉 sateita ei ole jäänyt väliin havaintojemme mukaan. Lomaa on vielä jäljellä, joten tämänlainen työnteko onnistuu vielä muutamia päiviä. Kesien kesähän tämä on ollut. Olemme kaikki saaneet vuoron perään aurinkoisia, poutaisia, sateisia ja tuulisia päiviä ukkosineen, lämpötilan pysyessä kuitenkin melko vakiona🌞☔.

Julkisivutyöt jatkuvat ja päivät kuluvat eri seinien kanssa puuhatessa.
Tässä kuvat talon pohjoisen puolen seinästä. Seinän maalipinta  oli aika hyvässä kunnossa, auringon UV-sädemäärät ovat olleet tällä puolella selvästi vähäisempiä. Iso ikkuna ylhäällä on yläkerran makuuhuoneen, alhaalla  oik.ikkuna on olohuoneen ja vas. ikkuna on työhuoneen ikkuna.


Telineet saatuamme pesimme seinän ja kaavimme heikkokuntoisen maalin pois. Pieni osa  verhoilulaudoista oli uusittava. 
Maalaustelineissä tasoja oli nyt neljä. Kiitos Ollille, että jälleen työsti kokonaan ylimmän kerroksen. 



Ylimmäisen ison ikkunan vaihto olisi heti  muuttanut talon ilmettä paljon, mutta päädyimme sen vaihtoon vasta kun sisäraput ovat käytössä. Tätä kautta ikkunan nosto on inhimillisempää meille ja ikkunalle🙏. 



Numeroidut, irrotetut  sisärappusten askelmat kokivat soodapesun ja pääsivät auringonoton jälkeen odottelemaan "ennallistamista" uuteen autotallivarastoon. Oikein numerojärjestyksessä siellä odotellaan puhtaana, että timpuri tarttuu työhön😀.



Kun maalamisessa oli taukoa, laudoitimme sisäänkäynnin osaa sekä talon muitakin kohtia, joista laudoitusta oli poistettu. Koko pääsisäänkäynti saa nyt tulevina päivinä kauan odotetun uuden verhoilulaudoituksen. Tämä näkymä ei ole ollut kaikkein voimaannuttavin edes meille, ohikulkijoille varmasti suorastaan kauhistutttava.





Jiirisaha eli kaappari sahaa ja Senco eli naulapyssy naulaa👍

Kengitysten takia osa seinistä verhoiltiin uudelleen. Kengittäjien asettamat uudet hirret olivat upeita tuulensuojalevyn alla, niin kuivia ja uljaita, ihan oli tavallaan sääli niitä piilottaa😉.



Ja taas äkkiä Uulan Helmeä päälle kaksi kerrosta.

Kun sadekuuro ajoi sisälle, jatkoimme keittiön viimeistelyjä. Saareke on saanut nyt puutason päällensä. K-Rauta myy näitä levyjä, levy muistuttaa mielestämme parhaiten vanhaa pöytäpintaa. Tässäkin oli "oma tahdituksensa". Kun muovisuojus on poistettu, piti taso öljytä parin tunnin sisään, jotta levy ei lähde halkeamaan. Kaksi tammilevyä  kiinnitettiin tiukasti yhteen ja öljyksi valitsimme OsmoColorin värittömän öljyn. Öljykerroksia laitoimme kaksi. 









Tämän öljyn pitäisi olla turvallinen valinta käyttäjille. Jos oikein onnistaa, voi työtason päällä leipoa vaikka tulevat joulupiparitkin🍪.

Autotallin peltikattokin on nyt valmis. Notkahtanut  talli on enää muisto talon tarinassa. Viimeistelyt talliin  yritämme tehdä ennen yläkerran sisätöihin siirtymistä. Talli on upean matala verrattuna päätaloon. Maalaustelineitä emme tähän vuokraa, maalaus sujunee melkein varpistamalla😉.





Omenakausi tekee tuloaan🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏. Tämän oivalluksen teki meistä ensimmäisenä Amos. Hän on nyt hyvin aktiivisella otteella puutarhassa. Hänhän ei odota omenoiden kypsymistä, vaan söisi kaikki kypsyysasteet, raakileista ylikypsiin.







Paljon on vielä tekemättä, mutta koko ajan etenemme. Laitan tähän jo muutaman kuvan muutoksista matkan varrelta, vaikka vasta ruokailuhuoneesta. Viimeistelyt puuttuvat vielä jonkin aikaa, mutta huone toimii jo meille. Pönttöuuni on ollut ahkerassa käytössä hormihuollon jälkeen. Se on myös maalattu luukkuineen ja taustaseinineen.. Takkaluukun vaihdoimme lasiseen, saadaksemme yhden tulisijan kautta nähdä "nuotiotulta"🔥. Se on tavallaan väärin, mutta joskus sen voi vaihtaa taas takaisin umpiluukkuihin, Sanotaan, että ihminen  rauhoittuu ja kerää ajatuksiaan tulta katsoessaan, kuten kaukaiset esi-isämme aikoinaan. Tätä elävän tulen näkemistä  emme voineet jättää väliin tässä hektisessä ja levottomassa maailmassa.
Kaikki pinnat on kunnostettu. Eristetty, teipattu, hiottu, maalattu ja tapetoitu. Putki-ja sähkövedot ovat kaikki uutta tekniikkaa. Huonekalut ovat löytäneet paikkansa. Ruokailuryhmä ja kattokruunu löytyivät  torista, pieni ikkunapöytä jätelavalta. Pitsiliina markkinoilta ja kynttelikkö kirpputorilta.  Huonekalujen värien vaihdolla hain sitä huvilamaisuutta, josta aiemmin kirjoitin. Pellavaiset verhoilukankaat ja Muratti-verhokangas ovat Verhopuoti Erica Kauniskaarina designista. Syömiset sujuvat jo pöydän äärellä. 






















Mattoa ei huoneessa ole vielä, mutta tulee aikanaan. Pelkkä puulattia on   tassuystävällistä😌,  myös oma paljaan jalan tuntuma tuntuu kovin hyvältä 🐾🐾🐾



Toivotaan näistä tunnelmista ja vaiheista yhtä hyvää matkantekoa  taas eteenpäin!💕
P.s aloitin myös lyhempien päivitysten laiton instagramiin😊

#hirsitalo  #kengitys  #osmo color  #senco  #vintage oak #muodonmuutos































Kommentit

Suositut tekstit